Scroll to top
© 2018, Gall Studio Design

Laminare

Laminarea este procedeul prin care un material este acoperit cu un strat de plastic/folie foarte subțire ce protejează materialul, împiedică deteriorarea acestuia și asigură un impact vizual plăcut și profesional. Este o metodă de prelucrare prin deformare plastică și se realizează la cald sau la rece.

Laminarea la cald asigură o calitate a laminării foarte bună și rezistentă. Adezivul de pe folie se încălzește și procesul de lipire, sub presiunea mecanică, va fi mai eficient. Astfel, produsul rezultat va avea o durată de viață mai lungă, iar intensitatea și calitatea culorilor se va păstra. Laminarea la cald este indicată pentru print-uri de dimensiuni mari, cum ar fi: banner, mesh.

Laminarea la rece implică același proces de lipire a foliilor sub presiunea mecanică, însă fără agresiune termică. Se folosește pentru tipuri de materiale ce nu pot fi expuse temperaturilor ridicate, ceea ce face această metodă mai practică.

Laminarea poate fi mată sau lucioasă și poate fi folosită pentru orice tip de material promoțional: flyer, pliant, afiș, broșură, catalog, banner, mesh, etc.

office@gall.ro  |  021.79.53.666