Scroll to top
© 2018, Gall Studio Design

Tipar Offset

Tiparul de tip offset reprezintă o modalitate de printat, foarte avantajoasă, atunci când vine vorba despre cantități foarte mari/industriale de materiale create. Procesul de tipărire se realizează prin transferul de cerneală lichidă de pe o placă tipografică, pe o suprafață intermediară, iar apoi pe suportul final. În componența tiparului există patru plăci tipografice. Fiecărei plăci îi corespunde câte o culoare din sistemul CMYK(C=cyen, M=magenta, y=galben, k=negru). Prin combinația acestor culori rezultă cromatica materialului.

De ce este o variantă de tipărire avantajoasă pentru cantități industriale de material? Simplu. Cu cât tirajul este mai mare, cu atât costurile de tipărire scad. Deci avantajul este valabil pentru tiraje mari si medii. Asta face din tiparul offset, cea mai bună modalitate de printare pentru ziare, broșuri, flyere, cataloage, reviste, afișe, pliante. Suportul de printare folosit este cel folosit in mod obișnuit pentru acest tip de materiale: hartie, carton, plastic. În schimb, se poate utiliza hârtie în orice textură disponibilă.

Modul în care acest tipar este construit permite printarea într-o gamă foarte variată de culori. Pe langă sistemul CMYK și nuanțele rezultate din combinarea acestora, sunt disponibile cerneluri speciale cum ar fi cele metalice sau culorile Pantone. Calitatea produsului final este una excelentă, cu detalii amănunțite și culori intense.

office@gall.ro  |  021.79.53.666