Scroll to top
© 2018, Gall Studio Design

Tipar Digital

Tiparul digital este un tip nou și mult mai avansat de printare. Procesarea imaginii se face digital iar aceasta este transferată direct pe suportul final, fără a fi nevoie de role intermediare sau plăci offset. Mașinile de imprimat sunt conectate direct la device-ul folosit, iar tipărirea se va face aproape instant, rezultând materialul dorit.

Avantajul principal pe care îl deține acest tip de tipar îl constituie timpul de producție foarte redus. Cantitatea de material produsă este, totuși, una limitată. Tiparul digital va constitui un dezavantaj fiind foarte costisitor pentru un tiraj mare, deci este ideal pentru tiraje mici sau medii. Se pot tipări prin această metodă: flyere, pliante, broșuri, afișe, cataloage, reviste, meniuri, cărți de vizită, mape, ecusoane, etc. Atenție însă ca numărul acestora să fie redus. Altfel, pentru a nu deveni un proces costisitor si dezavantajos, recomandam tiparul offset.

În ceea ce privește cromatica, sunt folosite culorile din sistemul CMYK(C=cyen, M=magenta, Y=galben, K=negru) dar și RGB(R=roșu, G=verde, B=albastru). Asta înseamnă o gamă foarte variată de nuanțe, deci reprezentarea imaginii cu o precizie aproape perfectă. Calitatea materialului este foarte ridicată, depinde însă și de suportul final de printare ce poate fi: hârtie, hârtie fotografică, carton, plastic, textile, folie, etc.

Tiparul digital permite imprimarea pe un material cu o dimensiune maximă A3. Nu poate fi folosit pentru print-uri indoor și outdoor. Pentru acest tip de materiale publicitare, se va folosi print-ul digital.

office@gall.ro  |  021.79.53.666